Évzáró Konferencia


  • Kertész Portál
  • |
  • 2017.11.23.

A TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft a FruitVeB - bel közösen már hagyományosan szervezte meg a gyümölcs és zöldségtermesztés aktuális kérdéseit, tapasztalatait a gazdálkodási évet összegző, megtárgyaló évzáró szakmai konferenciáját 2017. november 23-24-én. 

Az idei évben olyan témák kerültek előtérbe, mint a sokakat foglalkoztatott EKAER rendszer, valamint tengelysúly mérés, összefoglalást kaphattunk a kertészeti pályázatok tapasztalatairól, ízelítőt kaphattunk a kertészeti robotechnológiáról, ami nem is elérhetetlen már Magyarországon sem! Agrárberuházási finanszírozásról valamint agrárbiztosítások lehetőségeiről is kimerítő tájékoztatást hallhattunk. Részletes beszámolót kaptunk a FruiVeB idei marketing tevékenységéről is,

A gálavacsora keretein belül kihirdettük a „ A Magyar Kertész Legkitűnőbb Pálinkája ” győztesét is, amit Molnár Gábor irsai pálinkája nyerte el.

Aki nem tudott részt venni rendezvényünkön, a cikk folytatásaként meghallgathatják az előadásokat, és alatta megtekinthetik előadóink összeállított anyagát is.

 

Ledó Ferenc nyitóbeszéde után Polai László az EMVA Stratégiai Tervező osztály osztályvezetője előadásában tájékoztatta a résztvevőket a Kertészeti pályázatok tapasztalatairól, kilátásairól.

 

 

Dr. BIRKÁS Márta (MTA doktora egyetemi tanár SzIE Gödöllő Növénytermesztési Intézet Földműveléstani Tanszék): A klímaváltozás hatásai a zöldség-gyümölcs termesztésre, különös tekintettel a talajművelés kérdéseire.

 

KÉKI László (ügyvezető, Haifa Group magyarországi képviselet) Egy forró, mozgalmas évvel a hátunk mögött és két még lendületesebbel előttünk.”

HORVÁTH Gábor a NAV Ellenőrzési Főosztályának főosztályvezető-helyettese (NAV ellenőrzési szakfőigazgató): Változások az EKÁER rendszerben. A tengelysúly mérés bevezetése

Dr. KAPRONCZAi István (agrárközgazdász, OTP agrárszakértő): A jövő kertészete – a kertészet jövője – stratégiai kérdések a zöldség-gyümölcs ágazatban.

Dr. DOMJÁN Erika (FruitVeB ügyvezető) A FruitVeB 2017. évi NT Közösségi marketingprogramjának tapasztalatai (Benne: Agrármédia Kft. filmbemutatója)

ENDRŐDI László (Delap Kft.) Miért érdemes a növény táplálkozási rendszerét stabilizálni?

KAPONYÁS Ilona (IKR Agrár Kft., kertészeti ágazat, kertészeti szaktanácsadó) Trendek és trendváltások az inputanyagok piacán – Az IKR piacon való megjelenése a kertészeti ágazatban.”

Evangelos Mainos és Konstaninos Doulgeridis

 

- Polai László előadása ITT megtekintehtő

- Dr. Birkás Márta előadása ITT megtekinthető

- Dr. Kapronczai István előadása ITT megtekinthető

- Dr. Domján Erika előadása ITT megtekinthető

- Horváth Gábor előadása ITT megtekinthető

- Kéki László előadása ITT megtekinthető

- Tóth Zita előadása ITT megtekinthető

- Kiss Márk előadása ITT megtekinthető

- Kaponyás Ilona előadása ITT megtekinthető

 

A rendezvényről készült fotókat ITT tekintheti meg