Ismerjük meg előadóinkat - Kertészeti Évzáró


  • Kertész Portál
  • |
  • 2022.11.01.

Alfred K. Weinberger

 

Alfred az Amarenco Solar Austria vezérigazgatója, az ír francia Amarenco csoport tagja. Az Amarenco vezető nemzetközi fotovoltaikus energiagyártó Európában, Távol-Keleten, Közel-Keleten és Észak-Afrikában, és elkötelezett befektető a nagy léptékű napelemes energiatermelésben.

 

 

 

Alfred és csapata 500+ MWp-s közmű-méretű fotovoltaikus projektek portfólióját fejleszti és készíti elő Ausztriában és a szomszédos kelet- és délkelet-európai országokban. Az osztrák csapatok középpontjában a kettős felhasználású AgriPV és a talaj- és természetregeneráló naperőművek állnak, szilárdan hisznek abban, hogy egyrészt a hagyományos mezőgazdasággal, másrészt a biológiai sokféleséggel való szinergiák garantálják az áttörést a napenergia fenntartható sikeréhez.

Mielőtt 2019-ben csatlakozott az Amarencóhoz, Alfred 35 éven át az áramtermelés és az áramelosztás területén dolgozott, ahol vezetői és igazgatósági pozíciókat töltött be vállalatoknál, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Olaszországban