ÚJRAHASZNÁLHATÓ CSOMAGOLÓESZKÖZÖK A KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGBAN


  • Kertész Portál
  • |
  • 2023.03.08.

Szemétsziget a tengerben, eldobott To-Go poharak az út szélén vagy elnyomott cigarettacsikk a járdán. A hulladék nem csak az értékesítési és fogyasztási lánc végén keletkezik. Hatalmas mennyiségű hulladék képződik a nyersanyagok kitermelése, a kereskedelmi áruk előállítása és szállítása során is. Az Európai Green Deal elfogadásával egyre nagyobb a nyomás a vállalatokon, hogy gondolkodjanak az ellátási lánc fenntartható optimalizálásán. A WBG-Pooling, mely a Runden Group vállalat tagja, több mint 30 éve foglalkozik az újrafelhasználható anyagok kérdésével. Szabványosított, újrafelhasználható többutas szállítási csomagolásokkal segít a vállalatok ellátási láncának fenntartható optimalizálásában - a termelőtől egészen a kereskedelmi láncok polcáig. Legyen szó ládáról vagy rekeszről, esetleg konténerről vagy raklapról, az újrafelhasználható szállítási csomagolások választéka nagy. Mivel a többutas megoldás nem mindig fenntartható, a WBG-Pooling már a csomagolások kiválasztásánál is nagy jelentőséget tulajdonít a fenntarthatóságnak.

 

ÚJDONSÁG: „CRADLE TO CRADLE“ TANÚSÍTVÁNY

Az Európai Green Deal célja, hogy a vállalatokat és magánszemélyeket arra ösztönözze, hogy gondolkodjanak és cselekedjenek a jövő világának fenntarthatóbbá tétele érdekében. Ezért a WBG-Pooling azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az általa kínált Pooling-termékek fokozatosan a

“Bölcsőtől a bölcsőig“ tanúsítvánnyal rendelkezzenek.

A „Cradle-to-Cradle“ koncepció, amely szó szerint azt jelenti, hogy „a bölcsőtől a bölcsőig“, a folyamatos és következetes körforgásos gazdaság koncepcióját követi. Ezáltal zárt anyagciklusok jönnek létre, és a gyártott termékek egészségesek az emberek és a környezet számára.

 

A KÖRFORGÁSOK SZÁMA NÖVELHETŐ, A POOLING KONCEPCIÓ- VAL PEDIG A TELJES ELLÀTÀSI LÁNC IS OPTIMALIZÁLHATÓ

 

A WBG-Pooling göngyölegei ennél sokkal többre képesek, mivel nemcsak fenntarthatóak, hanem segítenek optimalizálni az ellátási láncot, és ezáltal időt, helyet és pénzt takarítanak meg.

A WBG-Pooling a digitális körforgásos gazdaságra támaszkodik. A göngyölegek intelligens Inmould címkével vannak felszerelve, amely lehetővé teszi az áru és a rakományhordozók digitális házasságát, és biztosítja a zökkenőmentes nyomon követhetőséget.

A WBG-Pooling átfogó Pooling-koncepcióval segíti a vállalatokat ellátási láncuk fenntartható optimalizálásában.

A vállalatok a Pooling-rendszerrel és az újrahasznosítással jelentősen növelik logisztikai folyamataik hatékonyságát és értékes erőforrásokat takarítanak meg. Hogyan? A szabványosított, újrafelhasználható göngyölegek Pooling rendszerben történő mozgatásával és a csomagolóanyagok erőforrástakarékos használatával. A WBG-Pooling a törött göngyölegeket megjavítja, a nem javítható csomagolóeszközök pedig újrahasznosításra kerülnek.

Természetesen fontos, hogy a nem javítható, de újrafelhasználható, újrahasznosítható göngyölegek granulátum formában visszavezetésre kerüljenek az új göngyölegek gyártási ciklusába. Ez a zárt rendszer egyszerű és minden iparágban alkalmazható. A Pooling koncepció keretén belül a WBG-Pooling gondoskodik a teljes göngyöleg menedzsmentről, a konténerek szállításától és begyűjtésétől a tároláson és ellenőrzésen át a szakszerű tisztításig, valamint a javításig és újrahasznosításig. A WBG-Pooling a kiterjedt hálózatának köszönhetően megbízhatóan kínálja valamennyi szolgáltatását - Európaszerte az év 365 napján.

Egyedi megoldást keres termékeihez?
Keressen bennünket bizalommal!

f.venczel@wbg-pooling.eu

hu-logistics@wbg-pooling.eu | +49 151 1624 1692
wbg-pooling.eu