Ismerjük meg elődónkat! - Antal Balázs


  • Kertész Portál
  • |
  • 2022.11.05.

Jövőre 30 éves Krisna-völgy biokertészete messze földön híres. A termelt fajok- és fajták tekintetében is egyedülálló, és kertészeik rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy egész éven át ellátják zöldséggel a 130 fős közösséget. A teljes aktívan művelt terület körülbelül 60-80 hektár a Krisna-völgyben. Ide tartozik a mezőgazdasági művelésű területek, amiben megtalálható zöldséges, gyümölcsös, illetve legelők is. Emellett fa és az erdőgazdálkodással is foglalkoznak még több hektáron. Évente körülbelül 8-12 tonna zöldséget, 2-3 tonna gyümölcsöt termelnek, emellett gabonafélékből is 20-30 tonna kerül betakarításra egy évben. Két lépcsős gazdálkodást folytatnak, ezek a háztáji és a közös kert.

Szakmai rendezvényünk egyik előadójaként Antal Balázs főkertész fog megtisztelni jelenlétével, aki a biokertészetben szerzett személyes tapasztalatairól fog beszélni nekünk.

Érdemes időről-időre ellátogatni ide, hiszen a rengeteg tapasztalat, elméleti- és gyakorlati tudás valóságos kincsestára.

Egy kis ízelítő munkásságáról, amiben elmondja az őszi kerti trükköket, amiket a Krisna-völgyben alkalmaz.

https://www.facebook.com/watch/?v=489362786410242&ref=sharing