A precíziós gazdálkodás a megfelelő növénytáplálással kezdődik.


  • Kertész Portál
  • |
  • 2018.01.19.

A precíziós gazdálkodás a megfelelő növénytáplálással kezdődik.

Használja Ön is az  innovatív műtrágyáit, és növényei meghálálják!

 

Műtrágyázási javaslatok növénytermesztőknek az ICL/SF-től


Az ICL\SF műtrágya kínálatából minden gazdálkodó könnyen megtalálhatja a neki megfelelő, legkorszerűbb termékeket. A folyamatos innováció és a különleges technológiák alkalmazása lehetővé teszi a magas hozamok és a kiváló minőség elérését a lehető legalacsonyabb környezeti terhelés mellett.


Burkolt alapműtrágyák

Ültetvénytelepítéshez, fenntartó alaptrágyázáshoz ajánljuk burkolt műtrágyáinkat. Az alaptrágyázási technológiák közül a legbiztonságosabb  tápanyagellátást az ásványi anyagok burkolása teszi lehetővé. A technológia lényege, hogy a vízoldható tápanyagok a speciális burkolat következtében folyamatosan, hónapokon keresztül táródnak fel, a feltáródás sebessége csak a talajhőmérséklettől függ, és adott hőmérsékleten a burkolat vastagsága határozza meg a feltáródás időtartamát.

A burkolat megakadályozza a tápanyagok kimosódását, elősegítve a talaj EC alacsony szinten tartását, nem perzseli meg a fiatal csemeték gyökereit.

A technológia lehetővé teszi az évente akár egyszeri kijuttatás mellett az öntözés nélküli területeken is a precíziós tápanyag utánpótlást. A technológia eredményeképpen a burkolt tápanyagok kimosódása jelentéktelen, a szükséges tápanyagok az időjárástól és a talajkémiai viszonyoktól függetlenül folyamatosan és igény szerint rendelkezésre állnak.

Termékeinket két nagy csoportba oszthatjuk:

Agroblen (link: http://bit.ly/Agroblen )– teljesen burkolt NPK, Agromaster (link: http://bit.ly/AgromasterHU) – részben burkolt NPK tartalom.

Tápoldatozás

Az ICL\SF a tápoldatozás terén is komoly erőfeszítéseket tesz a minél precízebb megoldások elérésére. A Solinure GT (link: http://bit.ly/SolinureHU ) összetett tápoldat termékcsaládot a kedvező ár-érték arány mellett magas fokú tisztaság, kiváló oldódás és változatos összetételek jellemzik.

Az Agrolution termékek ún. egytartályos műtrágyázást tesznek lehetővé. Különleges, szabadalmaztatott technológiájuknak köszönhetően minden tápelemet tartalmaznak, és még kalcium-nitráttal is keverhetők, akár törzsoldatban is.

Az Agrolution Special (link: http://bit.ly/AgrolutionHU ) összetett tápoldat termékcsalád a fólia alatti termesztőknek prémium minőséget és különleges technológiákat kínál. Az Agrolution pHLow (link: http://bit.ly/AgrolutionphHU ) termékek pedig savazó hatásúak, így jelentős mértékben csökkentik az öntözővíz hidrogén-karbonát tartalmát és ezzel együtt pH értékét.

Már a magyar piacon is elérhetőek a Nova mono műtrágya család (link: http://bit.ly/Novamono) tagjai, így az ICL\SF már azok számára is tud megoldást nyújtani, akik tápoldatkeverő rendszerekkel dolgoznak.

A cég által kifejlesztett „Angela 2.0” (link: http://bit.ly/AngelaHU ) szoftver az öntözővíz minőségére alapozott tápoldatozási receptek készítésére alkalmas, de figyelembe veszi a talaj tápanyagtartalmát, az alapműtrágyázást és az öntözővíz mennyiségét is.

Szaktanácsadóink a laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, a termesztési körülmények figyelembevételével ingyenesen készítenek teljes körű tápanyag-utánpótlási tervet az Ön által termesztett kultúrákra is! Lépjen velünk kapcsolatba! (mailto: gabor.racz@icl-group.com)

Lombtrágyázás

A leggyorsabban ható megoldás hiánytünetek gyógyítására és megelőzésére. Még  fólia alatti is nagy jelentősége lehet a levéltrágyák alkalmazásának, különösen talajos termesztésnél. Gyakran előfordulhat ugyanis, hogy a gyökéren keresztül történő tápanyagellátás nem megfelelő. Ilyen helyzetet teremthet a nem tökéletes talajállapot, a fejletlen gyökérzet, vagy az időjárásból, esetleg a hibás agrotechnikából származó stressz. Ilyenkor a jó minőségű lombtrágyák hatékonyan és gazdaságosan segítik a növényt a potenciális maximális produkció elérésében. A lombtrágyák minőségét a hatóanyag-tisztaság, a biztos növénybe jutás, a hosszú tartamhatás és a gyökéren keresztüli tápanyagfelvétel megfelelő stimulációja jellemzi elsősorban. Az ICL\SF által gyártott Agroleaf Power (link: http://bit.ly/AgroleafHU) lombtrágyacsalád minden fenti feltételnek maximálisan megfelel. A legtöbb növényvédőszerrel keverhető.

Kiegészítő lehetőségek

Az ICL\SF kínálatában található PeKacid (link: http://bit.ly/PekAcid ) egy erősen savas kémhatású (pH = 2,2), 0-60-20 NPK-tartalmú műtrágya, tökéletesen vízoldható foszfort (60% P2O5) és káliumot (20% K2O) tartalmaz. Olyan különleges, lényegében „szilárd halmazállapotú sav”, amellyel kiváltható a hagyományos foszforsav. Semlegesíti és oldatban tartja a hidrogénkarbonátokat, így rendszeres használatával egyszerűen és biztonságosan megelőzhető a fúvókák, csepegtetőtestek és -csövek elzáródása, és jelentősen megnő az öntözőrendszer élettartama.

Termékismertetőinket keresse a www.icl-sf.hu weboldalon!

Szaktanácsért hívja bizalommal területi képviselőnket:

Rácz Gábor – 30/4881479

Sikeres termesztést kíván az !