Precíziós tápanyag-ellátás gombnyomásra


  • Kertész Portál
  • |
  • 2018-06-06

Megfelelő időben, megfelelő tápanyagok biztosításával minden szempontból minőségi terrményt érhetünk el. Az ICL Osmocote szabályozott feltáródású, világvezető műtrágya márkája pontos, a növény igényeihez alkalmazkodó táplálást biztosít. Az alkalmazás segítségével tovább növelheti műtrágyái hatékonyságát, csökkentheti az elszivárgó tápanyagok mennyiségét, miközben növényei magasabb minőséget és hozamot érnek el.  

Szinte lehetetlen és időrabló volna, ha manuálisan akarnánk kiszámolni az egyes növénykultúrák különböző fejlődési szakaszainak tápanyagigényét. Ezt a gondot veszi le a vállunkról az ICL új alkalmazása, amely gyorsan és pontosan megteszi ezt helyettünk, kizárva minden hibalehetőséget.

1.1 ábra Az Angelaweb javaslatából látható, hogy Hi.End 8-9 alkalmazásával angliai időjárási viszonyok közt jobb eredményeket érhet el, mint standard  12-14 hónapos termékkel

 

Az internet-alapú AngelaWeb 2.0 szoftver azonnal használatba vehető és alkalmazható. Az alkalmazás 900 különféle kombinációból választ, dísznövény-, zöldség- vagy gyümölcsfajtákra szabottan. Az Angelaweb 2.0 számításba veszi a a termény típusát, fajtáját, a termesztő közeget és az aktuális növekedési fázist, hogy pontos táplálási tanácsot adhasson. Ha betápláljuk az öntözővízre vonatkozó adatokat, és a használni kívánt műtrágyát, az alkalmazás pontos táplálási tervet ad, amellyel pontosan fedezhetőek a növény igényei.

A szezon folyamán változó vízminőség új minták elemzésével betáplálható. Az Angela Web ilyenkor az új adatoknak megfelelően módosítja a táplálási tervet. Ez a gyors alkalmazkodás lehetővé teszi, hogy az Ön vízgazdálkodása hatékonyabbá válhasson. 

1.2 ábra - A zöld szín ideális mennyiséget jelöl. Az ábra az Angelaweb által javasolt ideális lombtrágya tápanyag-összetételét mutatja

 

Az ingyenes szolgáltatásnak számtalan előnye van. A szoftver használatával nem csak a műtrágya- és vízpazarlás csökkenthető, de értékes időt is takarít meg, miközben természetesen optimális táplálást, optimális termelést tesz lehetővé. A program akár a különböző növekedés szakaszokhoz is tud módosítási javaslatokat adni, követve a növény változó igényeit. Többé nem kell a megfelelő műtrágya választásán gondolkodnia; bízza az Angelawebre és fordítsa a megtakarított idejét egyéb menedzsmenti kihívások megoldására. 

Angelaweb a gyakorlatban

Az Angelaweb előnyeit már több felhasználónk élvezi világszerte. New Leaf Plants of Evesham, egy klemátisz- és kúszónövényspecialista cég, Steve Hughes-el, az ICL szaktanácsadójával együtt dolgozva tesztelte az Angelaweb hatékonyságát a növény minőség javításában és a hatékonyabb műtrágya-gazdálkodásban.

A cserépbe ültetés és az eladás idejét, az öntözési faktorokat és a termesztőközeg tulajdonságait vették figyelembe. Ezeket kiértékelve az Angelaweb egy, az ICL negyedik generációs Osmocote Hi.End műtrágyáján alapuló programot ajánlott. A dupla burkolási technológiának (DCT) köszönhetően a tápanyagok feltáródása programozott. A termék egy része csak később, a kritikus növekedési fázisban válik elérhetővé a növény számára, így hatékonysága maximális.

2.1 ábra - David Higginson a New Leaf Nursery-től és Steve Hughes, az ICL tanácsadója

A program alkalmazásával a New Leaf csapata szinte azonnali gyorsulást tapasztalt a növekedésben. Javult a növények minősége és egyszeerűsödött a menedzsment is. A New Leaf vezérigazgatója, David Higgison szerint "A növényeink zöldebbé és egészségesebbé váltak, javult a bimbóképződés. Szintén jelentős változást láttunk a gyökérzet fejlődésében - észrevehetően erősebb és gyorsabb a gyökerezés.

Manapság a termelés leginkább a hatékonyság növeléséről szól, a termelési folyamat minden fázisában. Az ICL-hez hasonló beszállítóinkkal együttműködve jobb minőséget érünk el, miközben jelentősen csökkentek a ráfordításaink, de nőtt ezek hatékonysága. Folyamatos megfigyeléssel, a legújabb ICL termékek használatával és az Anfelaweb alkalmazásával bizonyosan tovább növelhetjük hatékonyságunkat a jövőben is, továbbra is magas minőségű növényeket nevelve.

Az Angelaweb megmutatta az összefüggéseket a termesztőközeg, műtrágya, rovar-és gyomirtószerek alkalmazása és a növény fejlődése között. Már sokkal tudományosabb hozzáállással dolgozunk, célunk a legjobbat nyújtani vásárlóinknak. Az ICL olyan partner, akiben bízhatunk."

 Tudjon meg többet az Angelaweb alkalmazásról!